Reis-informatie - Het Vijfde Evangelie

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reisgids
Naar welke bestemming in de wereld u ook gaat, altijd zijn er reisgidsen die u de informatie verstrekken waardoor uw reis nog mooier zal worden. Een pelgrimsreis door het Land van de Bijbel vereist natuurlijk de Bijbel als (extra) reisgids mee te nemen. Het hele land ademt Bijbelse-verhalen en -geschiedenis. Zoveel als mogelijk willen we die oude, bekende verhalen gaan laten leven en met elkaar in verbinding brengen. Niets staat op zichzelf, alles hoort bij elkaar.

Gezondheid
U behoort over een goede geestelijke én lichamelijke gezondheid te beschikken. Zeker als u voor de eerste keer in het Heilig Land bent, krijgt u enorm veel indrukken en informatie te verwerken. Daarom ook zijn er iedere dag momenten van rust en bezinning gepland om even alles te laten bezinken. 
Toch lopen we iedere dag ongeveer 7-8 km en in Jeruzalem zelfs 10 - 12 km. 

Dagritme
Vertrek vanuit het hotel, per bus of te voet, is iedere dag rond 7:30 uur.
Rond 'koffietijd' proberen we altijd bij een gelegenheid te zijn waar koffie voorhanden is.
Voor de lunch trekken we een uur uit, om even rustig te kunnen zitten.
Tussen 5 en 6 uur 's avonds zijn we weer bij het hotel. Over het algemeen hebben we gedurende de dag dan ca 8 kilometer gelopen over glooiend terrein, vaak bij warme temperaturen.
Rond 7 uur staat er iedere avond een uitgebreid (buffet-) diner klaar, waar het een aangenaam kennismaken is met de Joodse en de Arabische keuken.

Op een enkele uitzondering na is er geen avondprogramma.
Vrijwel iedere dag is er een Eucharistieviering in het programma opgenomen; steeds op een bijzondere Bijbelse plaats (o.a. Nazareth, Bethlehem, Jericho, Meer van Galilea, Jeruzalem).

Programma
Als u zich met een groep meldt, zijn we altijd bereid uw wensen wat betreft het programma in overweging te nemen. In principe gaan we uit van onze (met grote zorg samengestelde) 13 -daagse reis. 
(altijd onder voorbehoud van veiligheid, religieuze feestdagen en onvoorziene omstandigheden)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu