Jeruzalem - Het Vijfde Evangelie

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Programma
Vandaag komen we via de verschillende heilige plaats-en op de Olijfberg (plaats van de Hemelvaart, Onze Vaderkerk, Dominus Flevit, Hof van Olijven, Graftombe van Maria) pelgrimerend de heilige stad Jeruzalem binnen, Psalm 122 biddend: 

Hoe blij ben ik! Nu mag mijn voet Jeruzalem uw poorten binnentreden!
Het spirituele hoogtepunt van onze reis.
In Jeruzalem is onze eerste gang de Via Dolorosa, de kruisweg van Christus. Lopend door de straten van Jeruzalem komen we op de plek van de kruisiging, maar vooral die van de Verrijzenis. Eén van de komende dagen zullen we deze weg ook biddend afleggen. 

De tweede en derde volle dag in Jeruzalem zullen we bezoeken brengen aan vele bijzondere 
plaatsen in de Oude Stad, aan bekende en minder bekende plekken. 
Natuurlijk staat de Berg Sion, met al zijn heiligdommen (o.a. de Zaal van het Laatste Avondmaal en het huis van Kajafas waar Jezus gevangen heeft gezeten en waar Petrus Hem verlochende), op het programma. Evenals het Tempelplein met de Rotskoepel en de Klaagmuur, de Joodse en Armeense wijken. Vele, vele indrukken zullen u overweldigen in deze stad van God. 
Indrukken die tijdens een vrije middag op de laatste dag bekrachtigd kunnen worden door een eigen bezoek aan hetgeen u het meest getroffen heeft. Suggesties voor nieuwe dingen, hebben we
voldoende voor u. 

De 11e en dus laatste dag, rijden we via Abu Gosh naar Tel Aviv om van daaruit de thuisreis aan te vangen. Via een rechtstreekse vlucht komen we moe, maar hopelijk zeer voldaan, weer naar huis. 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu