Wie wij zijn en waarom wij dit doen - Het Vijfde Evangelie

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Guido & José van Dierendonck - de la Roy

In 1995 zijn wij als deelnemer aan een Israël-reis, verliefd geworden op elkaar én op het land. Twee jaar later zijn we getrouwd in Kana, in het bijzijn van enkele familieleden. 
Sindsdien is onze fascinatie voor het Heilig Land steeds groter geworden. Vrijwel jaarlijks zijn we samen, of met een klein groepje familie en/of vrienden, teruggekeerd om meer van het land, meer van de mensen, meer van de Bijbel te gaan houden.
In 2008 werd Guido tot diaken gewijd door de bisschop van Roermond. Na tien jaar gewerkt te hebben in het basispastoraat, werd hij met instemming van de bisschop van Roermond opgenomen in het Militair Ordinariaat. Door de toenmalige krijgsmacht-bisschop, Mgr. J. Punt, werd hij aangesteld tot aalmoezenier bij het Korps Mariniers in Doorn. 
José werkt al sinds 1990 als activiteitenbegeleidster in de psychiatrie.

Sinds 2009 organiseren we jaarlijks een groepsreis/ bedevaart naar het H. Land.
In 2011 ontving Guido van het 'Episcopal Commission of Christian Pilgrimages' zijn licentie tot Spiritual Leader. Hetgeen betekent dat we nu, geautoriseerd door de Patriarch van Jeruzalem, door het hele land mogen pelgrimeren met (Nederlandstalige) groepen, zonder inmenging van een lokale gids.

Zodoende hoeven we geen politieke stelling in te nemen. Bovendien kunnen we zonder problemen in zowel de Israelische, als de Palestijnse gebieden komen.
We werken zoveel mogelijk samen met lokale Christenen, de Levende Stenen van het Heilig Land. 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu